7/07/2015

Jacki ja Susla


Ma ei tea mis värk neil tillukestel koertel on selle süles olemisega aga need kaks naudivad seda opas olemist väga. Susla  on natuke selline kadekops ka, et kui Jack on süles siis ta lihtsalt peab ennast ka sinna pressima. Muidugi ma ise aitasin sellele sülle ronimisele kaasa sellega, et õpetasin ta sülle hüppama. Tavaliselt panen ma ühe põlve natuke ettepoole ning sealt tõukab ta siis ennast põhimõtteliselt õla peale. Nüüd aga see suli kasvõi ronib mööda sind üles, et sülle saada.




Ma täpselt ei mäleta kus või kelle video see oli kus nägin sellist vahvat trikki nagu "orav". Õpetasin oma marakratile ka kohe selgeks. Jällegi sai endale sellega naljaka kombe. Nüüd kui ta midagi soovib siis ta istubki nii tagumiku peal püsti, käpad ees koos nagu paluks :D


Patsu annab ka. Teretab ka käpaga. Rullib ka kui vaja ehk teeks kõike, et saaks maiust.




Jack Russeli nimi on Jacki, kui originaalne eks? Tema on niiöelda pere koer. Elab maal ning Susla on meie marakratt Meelisega. Mell talle sellise naljaka ja huvitava nime panigi nagu Susla. Hiljem saime teada ka, et Susla oli vanasti aeglane auruvedur (vene keeles). Nii et oli eelmises korteris elades olukordi, et kui õues Suslat hõikasin puhkes mõni vanema kooli inimene korralikult naerma. Kõik aga nõustuvad, et nimi sobib ideaalselt. Sest Susla on ehtne suslik ja üks kõige naljakamaid koeri keda ma tean. Jacki on aga omaette isiksus ja tegelikult üpris agressiivne. Kui temaga nn reeglite kohaselt käituda ja pidevalt jälgida, et sa ei laseks tal endale "pähe istuda" siis käitub ta sinuga ilusti. Tahab küll tihti näidata, et tema on peremees aga hundikarja reegleid jälgides mõistab ta, et ohjad ei ole ikka tema käes. Iseenesest on ta väga armas ja omapärane koer. Nagu Gerit armastab öelda, ta on kunsti hingega. Kui Susla ajab nagu hull taga oma mänguasju kui neid loopida siis Jack lihtsalt vaatab loodust. Mingi asja järel jooksmine teda ei huvita. Küll aga mängivad nad omavahel koos suurepäraselt, magavad ja söövad ka koos. Susla on üldse Jackile olnud nii heaks mõjuks ja seltsiks. Kahju on alati maalt minnes näha kui nukkraks Jacki läheb kui meid lahkumas näeb.

Pildid tegi Virge Võsujalg.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Mirell Põllumäe. Toetab Blogger.