1/22/2016

Mis eestlasele Belgias harjumatu on?


Olen nüüdseks pea kaks nädalat Belgias olnud. Tööd on nii palju, et vaba aega nädala sees nagu otseselt ei eksisteerigi. Nädalavahetused üritan töövabaks teha, et saaks Meelisega aega nautida. Ja meil on väga vägev ettevõtmine plaanis, kui kõik saame korda aetud siis kuulete ka sellest. I'm so excited!!!!! Lugege ka siit kuidas mul praktikal see nädal läks ja mida ma siis teen, et mul ajagraafik nii tihe on.

Aga täna vaatasin, et mul oli üks pooleli jäänud draft. Panin kirja mõned kõige suuremini tunnetatavad erinevused, mis Eesti elul ja Belgia elul on. Kui midagi uut veel enda jaoks avastan, siis täiendan listi :) :

Ma olen käinud kolmes toidupoes, mitte sellised väiksed nagu külapoed vaid suured poed ikka. Ja ma ei leia mitte kuskilt ziletti.. Neil pole toidupoodides selliseid suuri riiuleid täis erinevaid vatte, juuksevärve, pesugeele jne. Ma ei tea kust ma neid leiaks, kuskilt ilupoest siis vist? (update ma leidsin kuskil kioskist)

Belgias ei köeta üldiselt siseruume talvel väga soojaks. Kindlasti on see sõltuv ka inimestest aga seni on kõikjal mul väga jahe olnud. Nad ütlevad, et kui 18 kraadi toas ära on siis väga eht. 18???? See on minu jaoks kõige madalam piir millega ma üldse toas suudan eksisteerida.

Esiteks on poed nädalavahetustel kinni ning teiseks nädala sees suletakse need enamasti suhteliselt vara. Nii minigi 6-7 aeg. Seega on poele mul üpris raske pihta saada... Muidugi pühapäeval on kõik kinni, isegi tanklad.

Poest on 3/4 on lihtsalt rämpstoit või sai. Rämpstoidu all mõtlen seda meeletud valmistoidu valikud, komme, küpsiseid miljon varianti ning loomulikut sai igassuuruses, iga maitsevalikuga ja mida veel. Ning see kraam kõik on odav. Puuviljad ja juurviljad on poes suhteliselt nõrgalt esindatud ning maksavad suhteliselt palju. Kuna ma gluteeni tooteid väga süüa ei saa kui tahan end hästi tunda siis mul on ausalt päris pähkel see söömine siin. Ma ei saa aru kuidas nad juba ringi ei veere sellise koguse saia söömisega. / Muidugi erandiks võib tuua Lidl'i sest see on kõikides riikides suht sama tootevalikuga.

Piim kehtib kolm kuud või rohkem....
Kohvikoor üldse üle poole aasta..

Inimesed on niiiiiiiiii aeglased asjaajamistes. Kõigega on aega, küll teeb, küll vaatab jne.

Kui sa ütled, et i am from ESTONIA ei saa keegi aru. Ütled ESTLAND siis on kõik aaaaaaaa..
Liikluses linnas on eesõigus rattal mitte autol. See on päris ehmatav vahepeal ja sa pead jälgima, et nad sind jalakäijana ka alla ei ajaks. Jalgrattureid on siin üldse väga palju. Ja ma ausaltöeldes olen kahe nädala jooksul näinud ainult 2-3 linnaliini bussi liikluses. 

Nad räägivad koguaeg kui kallis neil kõik on. Jah nõustun, üürid on kõrged. Toidu hinnad on õpris sarnased hindadele Eestis. Riideid on võimalus palju odavamalt soetada, sest siin näiteks primark, mis on ilusate riietega mega odav pood. Üldse oli ostutänav täis soodukatega või lihtsalt odavaid poode, mis eestile teevad kindlasti hinna odavuse poolest silmad ette. Muidugi Armani on kõikjal kallis, eks. Autogaas maksab 30senti, mis on siin ka väga populaarne. Ja nende eelmise aasta miinimumpalk oli 1500€. No millest me räägime.. 

2 kommentaari:

  1. Hei,
    "Estland" on Eesti nimetus hollandi keeles. Kui sõbrad on flaamid, siis arusaadav, miks nad "aaaaa" ütlevad. Valloonias jälle ei ole selle "Estlandiga" midagi peale hakata. Vallooniga rääkides proovi öelda "Estonie" ;)

    Muidu olen kõigega nõus - nii see elu meil siin käib :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa on ja Hollandi keeles aga see oligi nii naljaks, et kuidas nad ei seosta ära estonia ja estland sõna, kuigi inglise keelt räägivad :P Valloonia all mõtled lõuna poolt, kus nad prantsuse keelt räägivad? Ma tunnen, end natuke rumalana hetkel, et ma ei ole sõna valloon kuulnud :P

      Aitäh, et kommenteerisd ja lasid mul su blogi avastada! Sain toreda lugemise juurde endale :)

      Kustuta

Mirell Põllumäe. Toetab Blogger.