1/17/2016

Mida näha/teha Belgias? Või selle ümbruses?


Mõtlesin, et kui ma juba siia kolmeks kuuks jäämas olen võiks ju teha endale ka mingi to-do listi. See ei ole minu esimene kord Belgias, vaid kolmas seega midagi on juba nähtud ka. Internetis surfates, et mida siis külastada võiks leidsin peamiselt ainult nimekirju linnadest. Jah linnad on ka toredad ja palju näha aga tihti kaotab see sihitult ringi tatsamine linnas minu jaoks kiirelt põnevuse. Ja tihti on arhidektuur ühe riigi piires ka üpris sarnane nii, et kaua ma neid maju ikka vahin. Kuna tahaks ringi seigelda või midagi ettevõtta just nädalavahetustel koos oma kutiga siis ta peale paari nädalavahetust linnas majade vaatamist ilmselt keelduks mulle külla sõitmast. Ikka nagu paremat plaani või kindlat sihtpunkti läheks meil vaja.

Kes oskab soovitada Belgias põnevaid kohti või mingeid tegevusi/üritusi, mida külastada?
Kus sa käinud oled? Kuidas meeldis?
Ps! täiendan listi jooksvalt!

Hasselti Jaapani aiad. Kuna elan ise Hasseltis siis Jaapani aiad on täitsa kõndimise võimekuse ulatuses. Ilmselt jään nüüd selle külastuse tarbeks paremaid ilmu ootama
Liege linn. Kuna see linn asub Hasseltist alla tunni kaugusel siis noh seal võiks ära käia. Vaatasin, et seal jookseb linna keskel meeletult lai jõgi, mis nägi päris vaatamisväärne välja.
Tahame ka selle kolme kuu sees jõuda Pariisi, sest see on umbkaudu 400km kaugusel. Hetkel oleme plaani võtnud, et teeme seda 13.-14.veebruar sest mis saaks veel parem plaan olla sõbrapäeval kui sõita armastuse linna?

Enne koduminekut Märtsi lõpus peab kindlasti ära käima ka Hollandis. Ma ausalt ei tea kunas tulbid õitsevad aga ehk näeb neid juba sel ajal? Kui arvestada ka seda, et siin on kõvasti soojem kui eestis. Amsterdam on Hasseltist täpselt 189km kaugusel.

Brüssel. Pole midagi imestada eks? Kusjuures on see tripp sinna seotud hoopis sellega, et veebruari keskel tuleb mu emps Brüsselisse koosolekule. On plaanis, et võiks ju siis ikka trehvata. Antwerpist või Hasseltist on sinna kuskile tunni ajane rongi sõit.

Mariann soovitas teha tiiru Brüsseli loodusmuuseumi, mis tundub väga huvitav idee!

Kaks blogijat kes on Belgiast elamisest ja tegemistest kirjutanud : http://weghentspring15.blogspot.be/ ja https://belkumaa.wordpress.com/

Ja rohkem mul listis midagi rohkem polegi. Mingeid kaugemaid trippe peale Hollandi ja Pariisi ka nagu ette ei tahaks võtta, läheb liiga kulukaks juba. Aga ootan igasugu soovitusi ja kogemuste jagamist teilt! 

Varem olen viibinud veel linnas Mons, mis on siis pratsuskeelt kõnelev osa Belgiast. Antwerp on hetkel mul ka teiseks töökohaks Hasselti kõrval ning olen varem ka seal turistitamas käinud. Üks väike armas koht Temse, kus on ülivägev restoran, mis asub lossi kõrval taastatud hobusetallis. Seal olid üleprahi suured ja head ribid! Olen käinud ka Pariisis ja seal Versailles lossis.

Btw. ma igatsen lund... siin on lihtsalt igavene sügis ehk löga


8 kommentaari:

  1. Brüsseli loodusloomuuseum, kui seal veel käinud pole :)

    VastaKustuta
  2. Ei ole käinud :) pole üldse Brüsselis veel rohkem aega veetnud kui lennupealt rongijaama või vastupidi. Seega aitäh idee eest, tundub põnev :)

    VastaKustuta
  3. Toredad pisikesed linnakesed Brüsseli läheduses, nt Leuven ja Mechelen, "Use It" mapsidega on nad ideaalsed day-tripiks! Lisaks eriti cool loomaaed nimega Pairi Daiza. Vöid nende ja muude minu Belgia avastuste kohta lugeda siit: http://weghentspring15.blogspot.be/ :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See äpp tundub no nii vahva ja kasulik, kahju, et see ainult iPhonedele mõeldud on :(
      Aga loen su blogi kindlasti! :)

      Kustuta
    2. ah mineeee, ma armusin sinna loomaaja piltidesse ära, mis sul blogis on. Nüüd ma tahan nii minna :) Kust sa need rongi+loomaaia piletid 30€ said :)?

      Kustuta
  4. Läksin enda kodulinna rongijaama ja ütlesin lihtsalt et pilet Pairi Daizasse. Pileti ostmine oli easy-breezy aga ise peab skeemitama kuda sinna kohale saada. Ma nt sõitsin kokku kolme rongiga et sinna saada :D aga nende kaartidega on siuke lugu et neid tavaliselt vedeleb paberkandjal igal pool hostelites / noortehotellides, nii et kui mõni sulle ette jääb siis astu sisse :)

    VastaKustuta
  5. Läksin enda kodulinna rongijaama ja ütlesin lihtsalt et pilet Pairi Daizasse. Pileti ostmine oli easy-breezy aga ise peab skeemitama kuda sinna kohale saada. Ma nt sõitsin kokku kolme rongiga et sinna saada :D aga nende kaartidega on siuke lugu et neid tavaliselt vedeleb paberkandjal igal pool hostelites / noortehotellides, nii et kui mõni sulle ette jääb siis astu sisse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. heh okei, tänud! Siin on ja see rongimajandus peamine transpordi viis autode kõrval :P

      Kustuta

Mirell Põllumäe. Toetab Blogger.